Carmen SchooningsCupping therapeut,pre- en postnataal bewegingsdeskundige,dansdocent

Voor elk individu een persoonlijke aanpak

Geboren en opgegroeid in Mol en in 2018 initieel afgestudeerd als dansdocent. Ze is mama van 3 knappe zonen en sinds 2022 officieel de vrouw van Siebe. Met de komst van haar eerste kindje in 2017 groeide de interesse in de vrouwelijke gezondheidszorg sterk. Zowel wat het volledige postpartum van vrouwen in het algemeen betreft, als het bekkengebied specifiek. Hoe er tijdens voorbereidingen erg veel gefocust wordt op de baby en soms te weinig op het vrouwelijke lichaam.

“Door mezelf bij te scholen en te verdiepen in het bekkengebied en de invloed van een zwangerschap op het vrouwelijke lijf, ben ik sinds 2023 ook werkzaam als pre- en postnataal bewegingsdeskundige. Hiermee hoop ik vrouwen te kunnen helpen zich sterk en zelfzeker te voelen zowel tijdens hun zwangerschap als daarna en het beeld van zogenaamde ‘genormaliseerde bekkenklachten’ na een zwangerschap de rug toe te keren. Want het is niet normaal dat je niet meer kan springen zonder angst te hebben urine te verliezen of aanhoudende bekkenpijnen te ervaren na een bevalling. Voor deze vrouwen wil ik een stem zijn, maar zeker ook ondersteuning en oplossingen bieden. Bij mij is iedereen welkom”

Proactief te werk gaan en informatie delen verdienen nog steeds een veel urgentere plaats op de to-do list van toekomstige (en huidige) mama’s. Al kan iedereen baat hebben bij een juiste voorlichting van ons bekkengebied.

Als mama van 3 jonge kindjes (her)ken ik maar al te goed de eeuwige zoektocht naar balans in ons vrouw-moeder-partner bestaan. Voor onszelf zorgen als mama doen we (foutief) meestal veel te weinig (of pas op de laatste plaats). Ik sta alvast te popelen jou te mogen ontvangen. Dat kan voor zowel 1 op 1 begeleiding als training/begeleiding in small group. Om jezelf en je lijf te herontdekken en te koesteren om haar topprestaties. Dat is/kan (altijd) zowel mét als zonder baby. Whatever floats your boat en altijd met je eigen intuïtie op de eerste plaats.

Er staat trouwens geen deadline op dat postpartum. Dus zolang jij nood voelt aan versterking en zelfzorg voor jouw lijf na (of liever tijdens) dat intense moederschap, ben je bij mij heel erg welkom.

Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor verschillende cupping therapieën. Als gecertificeerd cupping therapeut kan ik je verder helpen met verschillende fysieke (en mentale) klachten. Het is mijn missie om via natuurlijke, zelfbewuste manieren de balans in onszelf te herontdekken en herstellen. De aanvulling van diverse cupping behandelingen, kunnen daar zeker toe bijdragen.

Afspraak maken?

Welke disciplines kan je volgen bij Carmen Schoonings?

Pre- en postnatale begeleiding