Liesbeth Geenen

Psychotherapie voor persoonlijke groei

De zoektocht naar onszelf en ons levensdoel is een fundamenteel streven. Laten we deze zoektocht samen aangaan door op zoek te gaan naar de kwaliteiten die er zijn, de hulpbronnen die er zijn belichten en de kracht in jou in de verf zetten. Dit alles om het zelfvertrouwen om het eigen leven in handen te nemen te vergroten en het proces van zelfontplooiing aan te gaan.

Dankzij mijn therapieopleiding pas ik technieken toe uit verschillende psychologische theorieën zoals de systeemtheorie, de cognitieve-gedragstheorie en de narratieve theorie bij het geven van psychotherapie. Ik bekijk de situatie in zijn geheel, met een holistische blik.  Alles is één geheel en daarom is het heel belangrijk dat alles in balans is. Niet alleen wat er wringt is belangrijk, ook je omgeving, je levensstijl en je zelfzorg.

In 2021 heb ik de training tot ACT-therapeut gevolgd. Acceptance and Commitment Therapy is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie. We bekijken samen waar je vastzit en we proberen dit te doorbreken, stilstaan bij belangrijke levensverhalen en aanvaarden van wat is. Alleen zo creëren we ruimte en hopelijk beweging om tot verandering te komen.

Naast individuele therapie bewandel ik ook graag samen met koppels het pad richting verbindende communicatie. Centraal hierin staan de patronen, het gedrag en de emoties van beide partners afzonderlijk en in verhouding met elkaar. Als relatietherapeut kan ik jullie ondersteunen om elkaar opnieuw beter te begrijpen, conflicten uit het verleden op te lossen of leren hoe jullie op een verbindende manier kunnen communiceren. Ik blijf ten alle tijden neutraal en richt mij op de relatie en beide partners.

Heb je nood aan meer informatie dank kan je een kijkje nemen op mijn website www.psychotherapielotus.be .

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken dan kan dit via de website, via een e-mail naar psychotherapeutliesbeth@gmail.com of via telefoon +32 493 44 48 55.

Welke disciplines kan je volgen bij Liesbeth Geenen?

Pre- en postnatale begeleiding